DIÀSPORA | Paula Sacur 
Diàspora, encarna i toca la migració en diferents àmbits, des d'allò biològic a geogràfic, cosmològic, allò del medi és la humanitat.
Sinopsi

La diàspora és la dispersió pel món de grups humans que s'han vist obligats, per causes diferents, a abandonar el seu lloc d'origen. Volem generar un dispositiu escènic per crear consciència del que un cos (ésser humà) passa en un procés de migració, des de la seva localitat, cap a un territori que no coneix. Creuar la pròpia frontera del cos a través de traços, d'empremtes que van quedant a la nostra memòria somàtica. Cada unx a la seva illa, cadascú se salva del que considera una amenaça. Una narrativa que es construeix a través del relat del cos-soma. Trobar-nos a les identitats diaspòriques ens fa pensar des d'un cos, ésser humà, sentipensant errant, caminant de rutes infinites, que migra dins de si mateix i del seu entorn.

Univers Sonor creat per Juan Pablo Larenas (Xile) 

4  Agost 20h - Es pujolet

 

Biografia/es
 
Paula Sacur
Investigadora somàtica-escènica, intèrpret i docent en dansa contemporània. Els seus estudis els va realitzar al departament de Dansa de la Facultat d'Arts, Universitat de Xile, Centre de Dansa Espiral i universitat de les amèriques. Va realitzar un diplomat de Sociologia del cos i les emocions a la FACSO, Universitat de Xile. Certificada en Educació del Moviment Somàtic (SEM) a l'abordatge de Body-Mind CenteringTM (BMC™), Brasil, (2018). Maestría al programa de Dansa, Cos i Cognició, a la Universitat Federal de Badia, Brasil 2020. Docent Acadèmica al Departament de Dansa, Facultat d'Arts de la Universitat de Xile (2022). Com a intèrpret ha participat en diverses companyies de dansa contemporània independents a Xile i Europa; Cia. Pluja sota Luna, Grup de Dansa Espiral, Jose Vidal & Cía. Cia. Absolutament (França), Punt de Vista (Alemanya), Cia. Elizabeth Rodríguez, entre d'altres. Realitza investigacions escèniques d'autoria i col·laboracions; "Costamarfil" (2007). "Living Paradiso” (2008). "Paisatges” (2014). i "Orgiologia" (2018) obra Transescènica, dansa-performance, codirigida juntament amb Ernesto Orellana. “El Paisatge Interior”, Video dansa, "II Cicles Vitals", curatoria Nau, Sala de Màquines i Espai Flor de Aigua (2021), Projecte “Pér(o)la”, Xile, Portugal i Brasil, Iberescena 2022. Participa en diversos Festivals, Trobades i Residència de Creació, Nacionals i Internacionals. Premi Cercle de Crítics de les Arts de Xile, millor posada en pantalla 2021 pel “Paisatge Interior”. Premi Altazor de les Arts Nacionals, Xile 2003, millor ballarina per "Pichanga", dirigit per Jose Vidal.